Voorlichting op scholen en kinderdagverblijven

Steeds meer wordt duidelijk wat de invloed van voeding op ons lichaam is. Vooral bij kinderen valt er nog veel winst te behalen voor hun toekomst, door ze al vroeg kennis te laten maken met gezonde voeding en tussendoortjes.

Thuis hebben ouders nog wel invloed op wat de kinderen allemaal eten, maar op school wordt het toch al snel lastig. Kinderen delen elkaars lunch bijvoorbeeld, krijgen elke week wel een ongezonde traktatie en hoewel ouders het vaak goed bedoelen nemen 8 op de 10 kinderen ongezonde snacks en/of lunch mee naar school. Onbewust dus, omdat door alle reclame en gezondheids- kreten op de verpakkingen beweerd wordt dat het product een gezonde keuze is. Helaas is dit meestal niet het geval.

Gelukkig zijn er steeds meer scholen die daar een omslag in willen maken en stellen regels op wat er wel en niet mee mag worden genomen. Maar om die juiste keuzes te maken is wel enige kennis nodig over voeding.

Ik geef voorlichtingsavonden op scholen en kinderdagverblijven. Deze kunnen bedoeld zijn voor het personeel, maar kan ook aan de ouders van de kinderen aangeboden worden. Tijdens deze informatieavonden geef ik antwoord op vragen als; hoe kan gezonde voeding voor kinderen aantrekkelijk worden gemaakt? Wat is nu eigenlijk gezonde voeding voor op school? Hoe maak ik leuke, lekkere en tevens gezonde traktaties?

Naast praktische tips probeer ik de mensen te inspireren als het gaat om lekkere gezonde tussendoortjes en laat ik ze proeven hoe lekker een gezonde snack kan zijn.

Voor meer informatie en/of het boeken van een voorlichtingsavond kunt u contact met mij opnemen.